• 558 338 450
  • skoly@zstrinec.cz
  • Jablunkovská 241, Třinec

Projektové vyučování Bouře mozků

Po půl roce poctivé práce si všichni naši žáci zaslouží pořádnou odměnu. A co je lepší než opravdová akce, napětí a adrenalin? V případě projektového vyučování Bouře mozků není o tyto momenty nouze. V den rozdávání pololetního vysvědčení je na naší škole už tradicí, že si žáci vyberou aktivity podle svých preferencí a zapojí se do připravených soutěží a her.

Tento projekt patří mezi aktivity primární prevence, které žákům připomínají vhodné způsoby trávení volného času. Letos jsme organizaci soutěží upravili tak, aby nedocházelo k prolínání kolektivů. Každá třída si vytvořila vlastní skladbu her a soutěží. Nejčastěji žáci volili pexeso, puzzle, dobble, stavebnice, stolní hokej, fotbal a šipky, deskové hry (Člověče nezlob se, Dostihy a sázky, Monopoly, Jožin z bažin, Cesta na hrad, Carcassonne apod.), hry s pomůckami procvičující jemnou i hrubou motoriku, logické myšlení a vědomostní soutěže.

Formou hry si osvojovali zapamatování pravidel, smysl pro fair-play, týmovou spolupráci, matematickou a prostorovou představivost, koordinaci motoriky, dynamiku kolektivní hry i soustředění a vytrvalost. Všichni žáci si zasloužili drobnou sladkou odměnou, protože ať už se zapojili do kterékoliv disciplíny, snažili se dosáhnout co nejlepších výsledků. Bouře mozků zkrátka umí spojit hru, vzdělávání, napětí i legraci.

Fotogalerie

Zpracovala Mgr. Lenka Sobolová