• 558 338 450
  • skoly@zstrinec.cz
  • Jablunkovská 241, Třinec

Františkova chaloupka

V pondělí 15. 2. 2021 se ve školní družině uskutečnila dílnička Františkova chaloupka. Lektorka paní Lena Banszel Freyová donesla krabici plnou překvapení. Krabice obsahovala komponenty z různých materiálů (dřevo, dýha, sláma, peříčka, ovčí vlna, provázky, pytlovina, odstřižky látek a plsti, barevné knoflíky, šicí potřeby, hřebíčky apod.) k výrobě chaloupky, postavičky Františka, domácích zvířátek a ohrad pro zvířátka.

Nezbytnou součástí krabice byla lepidla, nůžky, kladívka a manuál se všemi úkoly, které se dají s touto kouzelnou stavebnicí plnit. Po prozkoumání všech materiálů se děti pod dohledem daly do práce. Děti si mohly všechny materiály osahat, vyzkoušely si lámání a lepení dýhy na chaloupku, hlazení slámových stébel a následné lepení na střechu chalupy. Chlapcům se nejvíce líbilo smirkování dřevěných hranolků, ze kterých potom pomocí hřebíčků a kladívka stloukli čtyři krásné ohrady pro zvířátka.

Na chaloupce je ještě hodně práce, a tak se ve školní družině budeme dále věnovat výrobě samotných postaviček a jednotlivých zvířátek. Některé materiály byly pro děti nové a jsme rádi, že jsme se mohli zapojit do akce pořádané MAP II.

Fotogalerie

Zapsala: Jiřina Macháčová, vychovatelka ŠD