• 558 338 450
  • skoly@zstrinec.cz
  • Jablunkovská 241, Třinec

Školní výlet do Malého světa techniky U6 v Ostravě

Blíží se konec školního roku a s ním i doba školních výletů. Celý rok ve škole žáci získávají vědomosti z fyziky, chemie, matematiky a jiných předmětů. Tak proč si ty vědomosti nevyzkoušet prakticky.

Ve čtvrtek 23.5.2024 dvě třídy praktické školy dvouleté vyrazily za poznáním do Malého světa techniky v Ostravě. Cesta vlakem a tramvají rychle utekla a v aule Technického světa si nás převzal průvodce, který nás po celou dobu provázel technickými vynálezy. Všechny exponáty jsou interaktivní a je dovoleno si vše vyzkoušet. Jednotícím prvkem zůstávají díla a vize Julese Verna. Mohli jsme si vyzkoušet i závody na šlapadlech, ale i to, jaké je to být kapitánem lodi. Dále jsme si mohli otestovat potrubní poštu čili přijít na kloub principu dopravy materiálu přes potrubní tubusy. Navštívili jsme oblíbené obráběcí dílny, kovodílnu a mohli jsme si vyrobit i vlastní odznáček. Nakonec nás zaujala ponorka Nautilus, vyzkoušeli jsme, jak se řídí motocykl nebo autobus.

Celá expozice byla opravdu zajímavá a domů jsme se vraceli s novými poznatky, nadšením a slibem, že se do Světa techniky ještě vrátíme.

Fotogalerie