• 558 338 450
  • skoly@zstrinec.cz
  • Jablunkovská 241, Třinec

Knihovnická lekce – Svět dětských knih

Úterý 25. 5. měli žáci 1. a 2. stupně ZŠS zpestřeno návštěvou paní knihovnice z Městské knihovny v Třinci. Přinesla s sebou celou hromadu krásných dětských knih s různorodou tematikou. Například knihy o přírodě, dětské příběhy, fantasy, pohádky a pro menší děti také krásná leporela. Každý žáček si mezi všemi knihami našel tu svou, která ho nejvíc upoutala, pak už bylo slyšet jen obrácení listů a hlasité projevy nadšení nad každou stránkou nebo objevenou zajímavostí, kterou každý potřeboval sdílet se všemi ostatními kamarády.

Kromě knih čekalo na žáky také překvapení v podobě malého, krásně vyřezávaného dřevěného divadélka, pomocí něhož paní knihovnice postupně odvyprávěla a odehrála žákům tři krásné příběhy – Velmi tichý cvrček, Eliška a Měsíčňánek, Robinson. V příbězích nechyběla příroda, fantazie, barevnost i napětí.

Žáci odcházeli spokojeni a obohaceni o příjemné chvíle strávené mezi knihami a dětskými příběhy. Následně si ještě všichni ve svých třídách nakreslili barevný obrázek z vybraného příběhu nebo knihy.

Fotogalerie

Mgr. Eva Novobílská