• 558 338 450
  • skoly@zstrinec.cz
  • Jablunkovská 241, Třinec

Závěrečné zkoušky praktické školy jednoleté

V letošním roce přistoupili k závěrečným zkouškám čtyři žáci praktické školy jednoleté. V termínu
9. 6. skládali praktickou část závěrečné zkoušky, vybrali si předmět základy přípravy pokrmů, a tak se činili v kuchyni. Menu se skládalo z předkrmu – zapečené mrkvové pomazánky s toustem, hlavního chodu – vepřových medových kotlet pečených se zeleninou a dezertu – cheesecaku s citronovým přelivem a jahodami.

Teoretickou část závěrečných zkoušek žáci absolvovali 16. 6. Vylosované otázky otestovaly jejich znalosti z vybavení kuchyně, bezpečného používání kuchyňských elektrospotřebičů a pyramidy výživy.

Žáci byli připraveni vzorně a nenechali se zaskočit ani zvídavými dotazy zkušební komise.

Po vyhodnocení zkoušek žáci obdrželi ročníkové vysvědčení, vysvědčení ze závěrečné zkoušky, pamětní list i fotoknihu na památku. Závěrečné rozloučení proběhlo ve třídě. Ve foto prezentaci jsme si připomněli, co všechno jsme společně zažili, povykládali si o plánech na prázdniny, žáci předali vyučujícím krásné kytice a dárky, za které upřímně děkujeme. Úspěšným absolventům přejeme, aby zúročili znalosti a dovednosti získané ve škole a využili je i dále při studiu na praktické škole dvouleté.

Fotogalerie

Zpracovala Mgr. Lenka Sobolová