• 558 338 450
  • skoly@zstrinec.cz
  • Jablunkovská 241, Třinec

Závěrečné zkoušky praktické školy jednoleté

V letošním roce přistoupili k závěrečným zkouškám 3 žáci praktické školy jednoleté. V termínu 7. 6. skládali praktickou část závěrečné zkoušky, vybrali si předmět základy přípravy pokrmů a tak se činili v kuchyni. Během roku zkoušeli různé recepty a na závěrečné zkoušky se rozhodli pro kotlety zapečené s lečem a šťouchané brambory a jako dezert si vybrali vanilkový kremeš.

Teoretickou část závěrečných zkoušek žáci absolvovali 14.6. Vylosované otázky otestovaly jejich znalosti z vybavení kuchyně, pěstování bylin a jejich využití v kuchyni a pyramidy výživy. Žáci se připravili ukázkově, komisi zaujali nejen vzornou domácí přípravou, ale i krásnými herbáři s bylinkami. Dobré známky byly zasloužené.

Po vyhodnocení zkoušek žáci obdrželi ročníkové vysvědčení, vysvědčení ze závěrečné zkoušky, pamětní list i fotoknihu na památku. Závěrečné rozloučení proběhlo ve třídě. K závěrečnému občerstvení si žáci připravili quiche se žampiony a nivou, pomerančové cupcaky a medovníkové srdíčka. Na občerstvení se podíleli i rodiče zakoupením obložených chlebíčků a větrníků a finančními dary. Žáci předali vyučujícím krásné kytice a dary, za které upřímně děkujeme. Úspěšným absolventům přejeme, aby zúročili znalosti a dovednosti získané ve škole a využili je i dále při studiu na praktické škole dvouleté.

Rozloučili jsme se nejen s našimi absolventy, ale i s dlouholetou předsedkyní komise, paní ředitelkou Mgr. Iljou Malouškovou, které vždy krásně ocenila práci žáků i učitelů. Závěrečné zkoušky pod jejím vedením byly radostnou událostí, na kterou se žáci těšili. Přejeme jí pevné zdraví a energii na realizaci dalších plánů.

Fotogalerie

Zpracovala Mgr. Lenka Sobolová