• 558 338 450
  • skoly@zstrinec.cz
  • Jablunkovská 241, Třinec

Setkání absolventů praktické školy

V rámci Tranzitního programu se v úterý 13. 12. 2022 konalo setkání absolventů praktické školy dvouleté. Tato akce byla připravena především pro obnovení vztahů spolužáků a získání informací o jejich životech, práci.

Úvodem pan ředitel PhDr. Dalibor Pyszko přivítal všechny účastníky a paní zástupkyně Mgr. Nikola Bieleszová je seznámila s organizací společného odpoledne. Jelikož se bývalí žáci dlouho neviděli, měli potřebu si vzájemně popovídat u občerstvení, které připravili současní žáci praktické školy dvouleté se svými učiteli a asistenty pedagoga.

Naše škola prošla velkou rekonstrukcí, proto byli návštěvníci provedeni jednotlivými patry školy. Po prohlídce byly připraveny tři workshopy se zaměřením na keramiku a technologie – 3D brýle a práci s roboty, které jsou využívány ve výuce. Postupně, po absolvování workshopů, se vraceli absolventi zpět ke stolům a pohoštění. Jednotlivci všechny seznámili se svými změnami v životě – hovořili o dalším studiu, chráněných dílnách a svých představách do budoucnosti. K večeru se postupně začali bývalí žáci loučit s přáním dalšího setkání se svými kamarády ze školy. Účastníci obdrželi keramický dárek, který jim bude připomínat tento den ještě dlouho.

Fotogalerie

Zapsala Mgr. Vlasta Zemková