• 558 338 450
  • skoly@zstrinec.cz
  • Jablunkovská 241, Třinec

Projekt Valentýnská párty

Blížící se oslavy svatého Valentýna nelze přehlédnout a v oblibě je mají i naši žáci. Valentýnská párty, které se účastnili žáci 2. stupně ZŠS a SŠ, proběhla 14. a 15.2. a žáci  se seznámili s historií oblíbeného svátku i s tradicemi různých zemí.

Projektem se prolínala témata jako jsou mezilidské vztahy, komunikace, kulturní rozdíly nebo fungování a vliv médií ve společnosti. Aktivity byly zaměřeny na vztahy mezi lidmi a poděkování těm, které máme rádi. Jednotlivé třídy se pochlubily výrobky a valentýnkami pro své blízké.

Žáci připravili občerstvení a dekorace, které vizuálně dotvářely valentýnskou atmosféru. Zahráli si společenské hry, hledali správné partnery známých postav a vytvořené dvojice se vyfotily s veselými doplňky. Celá párty byla zakončena tancem. A protože svátek se k nám rozšířil z anglosaských zemí a angličtina k němu patří, proč neudělat celý projekt anglicky? Žáci 1. A Prš pod vedením vyučujících A. Raab a D. Lepičové to zvládli. Ve fotogalerii se můžete podívat, jak to na Valentýnské párty vypadá.

Fotogalerie

Zpracovala Mgr. Lenka Sobolová